Buytenwegh

Buytenwegh

Buytenwegh is een wijk die in de jaren ’70 is ontstaan. De gemeente bouwde nieuwe woonwijken om veel mensen, van voornamelijk buiten de stad, een huis te bieden. Buytenwegh bestaat uit de Schrijversbuurt (Hoven) en de Muziekbuurt (Roden) met daartussenin het winkelcentrum.
De Hovenbuurt, oftewel de Schrijversbuurt, bestaat voornamelijk uit eengezinswoningen die in speels opgezette straten staan. De Rodenbuurt, oftewel de Muziekbuurt, bestaat uit de lange Muzieklaan waar al slingerend de woonstraten op aansluiten. Opvallend hier zijn de gekleurde kubussen die voor de entree van de straat liggen. Het cijfer op de kubus kan gebruikt worden als een handig weetje om de juiste straat te vinden. Hier staan voornamelijk eengezinswoningen, en onder meer de bekende dek-woningen die in de jaren ’70 zijn gebouwd.

De wijk Buytenwegh heeft een gunstige ligging in de stad. Het moderne centrum (Stadshart) en de tramhaltes Voorweg en Buytenwegh zijn op korte afstand bereikbaar per fiets, auto en lopend. In winkelcentrum Buytenwegh zijn genoeg winkels, voor de dagelijkse boodschappen, en een gezondheidscentrum te vinden.

Aan de rand van Buytenwegh is het nabijgelegen Buytenpark. Een prachtig natuurgebied met vogels, dieren, een mountainbikeparcours, fiets- en wandelpaden. Ook het indoor skicentrum SnowWorld, de klimwand van Ayers Rock en diverse sportclubs zijn hier te vinden. Tegenover het Buytenpark is het Westerpark en de golfbaan. Via mooi, uitgestippelde routes fietst of wandelt u zo vanuit Buytenwegh richting het Noord Aa recreatiegebied of de polders in.

Vanwege de centrale ligging van Zoetermeer in de Randstad zijn de uitvalswegen richting Leidschendam, Den Haag, Rotterdam, Delft en Amsterdam snel te bereiken. Zo ben je in korte tijd op de A12 richting Den Haag en Utrecht en via de N206 ben je binnen een kwartier in Leiden en bij de A4 richting Amsterdam.