Centrum

Centrum

Het moderne centrum van Zoetermeer bestaat uit het uitgebreide winkelcentrum het Stadshart en een aantal landenbuurten, zoals de Franse en Engelse buurt met veelal eengezinswoningen. Hoge appartementengebouwen kenmerken het centrum, die zowel in als buiten het Stadshart te vinden zijn. Wonen in het centrum van Zoetermeer betekent wonen op een bruisende plek met tal van activiteiten en levendigheid.

Winkels, horecazaken, restaurants, de bioscoop, terrasjes, het Stadstheater en supermarkten zijn allemaal gesitueerd in het midden van de stad. Aan de rand is de Markt die voornamelijk in de zomer in het teken staat van gezellige (buiten)evenementen. De Dobbeplas zorgt voor een natuurlijke scheiding tussen het oude en nieuwe centrum. Langs het water is op zaterdag de warenmarkt met tal van kramen te vinden.

Basisscholen staan in nabijgelegen wijken zoals De Leyens, Buytenwegh en Driemanspolder die in korte reistijd te bereiken zijn. Dit geldt ook voor gezondheidscentra en kleinere winkelcentra met verschillende vers- en speciaalzaken.

Het centrum ligt langs een belangrijke hoofdweg dwars door Zoetermeer. Binnen een paar minuten bereik je de A12 richting Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Amsterdam. Busstation Centrum West en twee haltes van RandstadRail bevinden zich in het centrum. Binnen een half uur ben je in steden als Den Haag, Delft en Leiden