De Leyens

De Leyens

De wijk De Leyens is een mooie, waterrijke wijk in Zoetermeer. Aan de rand van de stad richting de polders is deze kindvriendelijke wijk te vinden. Een prettige woonbuurt bestaande uit veel groen, waterpartijen, bruggetjes en haventjes. 

Eengezinswoningen en kleinschalige appartementencomplexen staan speels verspreid in buurten als de Werven, Zijdes, Kaden, Schouwen en Reden. Voor jonge gezinnen zijn er in de wijk een aantal basisscholen, kleinschalige speeltuintjes en buurttuin De Zoete Aarde met creatieve en groene activiteiten. Ook is er een middelbare school te vinden in De Leyens.

De wijk De Leyens heeft een centrale ligging in Zoetermeer. Enerzijds kun je het groen intrekken in de nabijgelegen polders, het Noord Aa-recreatiegebied en het Buytenpark. Anderzijds ben je binnen korte tijd in het centrum van Zoetermeer om te winkelen en uit eten te gaan of een filmpje te pakken. In de wijk is een gezellig kleinschalig winkelcentrum te vinden met supermarkten, bakkers en meer zaken voor de dagelijkse boodschappen. Aan de rand is woonboulevard het Woonhart gelegen.

Zoetermeer heeft een centrale ligging in de Randstad. Vanuit de Leyens ben je in korte tijd op de A12 richting Den Haag en Utrecht. Via de N206 bereik je in korte tijd Leiden en de A4 richting Amsterdam. Met de bus en de RandstadRail om de hoek kun je ook met het openbaar vervoer eenvoudig in andere wijken komen of in nabijgelegen steden als Den Haag.