Driemanspolder

Driemanspolder

De wijk Driemanspolder is een van de oudere wijken van Zoetermeer. Eengezinswoningen en hoge flats kenmerken deze wijk, met een kleinschalig winkelcentrum en treinstation Zoetermeer om de hoek.

Via het Oude Dorp bereik je Driemanspolder met sfeervolle woonbuurten, zwembad De Driesprong, sportclubs in het Vernède Sportpark, wat groene parken zoals het Prinses Arianepark en het Willem Alexanderplantsoen met fitnessapparaten, een natuurspeeltuin en grasvelden. Basisscholen, sportclubs en winkels voor de dagelijkse boodschappen in winkelcentrum de Vijverhoek zijn vlakbij. Het Stadshart en de Dorpsstraat zijn binnen tien minuten per fiets of auto te bereiken.

De wijk Driemanspolder bestaat, gezien vanaf de Boerhaavelaan, uit woonbuurten met appartementengebouwen met mooie, ruime woningen. Aansluitend is het treinstation van Zoetermeer en de halte Driemanspolder van RandstadRail. De uitvalswegen zoals A12 en de Leidschendamseweg richting Leidschendam, Amsterdam en Den Haag zijn in korte tijd te bereiken. De centrale ligging van de stad in de Randstad is een belangrijke reden dat bewoners Zoetermeer zo waarderen.

Zoetermeer staat daarnaast bekend om de perfect onderhouden fietspaden en de snelle bereikbaarheid van wijken en andere plekken in de stad. Vanuit Driemanspolder stap je op de fiets om via mooie routes richting het Balijbos te rijden of langs de golfbaan naar het Westerpark en het Buytenpark. Ook forenzen maken veelvuldig gebruik van het fietspad langs de A12 om per fiets naar het werk in Den Haag te rijden