Meerzicht

Meerzicht

De wijk Meerzicht is in de jaren ’70 ontstaan in de groeistad Zoetermeer. Eengezinswoningen en grote flatgebouwen, afgewisseld met groene parken kenmerken de wijk. Een uitgebreid winkelcentrum, het Westerpark, de schapenweide en de afwisseling tussen hoog- en laagbouw maken de wijk Meerzicht.

Aan de rand van het Westerpark zijn de Bergen-, Landen-, Water- en Go-buurten te vinden. Voornamelijk eengezinswoningen langs slingerende lanen die zorgen voor een levendige buurt. De bekende koepeltjeswoningen zijn een eyecatcher aan de rand van de wijk. Voorbij het winkelcentrum zijn de kenmerkende flatgebouwen in de Bossenbuurt waar ruime flatgebouwen veel plek bieden aan jonge stellen, singles, ouderen en (jonge) gezinnen. Rondom de appartementencomplexen zijn veelal ruime groenstroken met bomen, gras en hier en daar waterplassen.

Basisscholen, een gezondheidscentrum, een stadsboerderij en een groot winkelcentrum zorgen voor een fijne wijk om te wonen. In winkelcentrum Meerzicht zijn diverse supermarkten, versspeciaalzaken, sportscholen en kleinschalige eetgelegenheden. RandstadRail stopt bij halte Meerzicht zodat je in korte tijd andere wijken kunt bereiken maar ook het centrum, Den Haag en Rotterdam. Treinstation Zoetermeer is op loop- en fietsafstand te bereiken.

De wijk Meerzicht ligt vlak langs de A12 zodat je snel richting omliggende steden, als Den Haag, Rotterdam en Utrecht kunt rijden. Via de Meerzichtlaan rijd je de wijk uit op weg naar het Stadshart of richting de uitvalswegen naar andere steden. Het nabijgelegen Westerpark en Buytenpark met mooie fiets- en wandeltochten maken ontspanning in vrije tijd mogelijk. Outdoorskicentrum SnowWorld, een gezellig tuincentrum en klimhal Ayers Rock zijn vlakbij. Via de fietsbrug over de A12 rijd je zo richting het Balijbos