Noordhove

Noordhove

Noordhove is een moderne wijk met eigentijdse architectuur, veel water en groene plekken. Aan de polderrand van Zoetermeer zijn de Banen-, Lijnen-, Plannen-, Schansen- en Ruimtenbuurten en de Appelbuurt te vinden. Veelal eengezinswoningen en moderne appartementencomplexen staan verspreid over speels opgezette woonbuurten.

De wijk Noordhove bestaat enerzijds uit straten met kindvriendelijke buurten en een kleinschalig winkelcentrum met het naastgelegen gezondheidscentrum. Anderzijds bestaat Noordhove uit een deel dat tegen recreatiegebied Noord Aa, de Zoetermeerse Plas, de Benthuizenplas en de Noordhovense Plas aanligt. Een waterrijk en groen gebied met zelfs een wooneiland ‘Noordhove Eiland’ tussen de plassen in gelegen. Fietsers, wandelaars, vissers, zonaanbidders en watersporters vanuit de hele weten dit natuurgebied zeer te waarderen.

Basisscholen zijn er volop te vinden in Noordhove, net als parken zoals het Aldo van Eyckpark en natuurgebied het Bentwoud. Het is een aantrekkelijke wijk waar jong en oud met plezier woont. De stadsbus rijdt vanuit Noordhove richting het centrum van Zoetermeer. De dichtstbijzijnde haltes van RandstadRail zijn te vinden in de naastgelegen wijken Seghwaert en Oosterheem.

Zoetermeer heeft een centrale ligging in de Randstad. Vanuit Noordhove bereik je binnen tien minuten de A12 richting Den Haag en Utrecht. De N209 richting Hazerswoude is snel te bereiken en via de groene polders bereik je in korte tijd de A4 richting Amsterdam.