Oosterheem

Oosterheem

Oosterheem is de nieuwste,  jongste én grootste wijk van Zoetermeer. Aan de rand van de stad, tegen het Bentwoud, Benthuizen en de wijk Noordhove is deze ruim opgezette woonwijk te vinden. Afwisselende architectuur, lange straten, groene parken, speelplekken en een uitgebreid winkelcentrum kernmerken deze kindvriendelijk wijk.

Oosterheem bestaat uit een aantal subwijken die allemaal anders van opzet zijn. Voorbeelden zijn de Eilanden, de Stromenbuurt, het centrum met veelal appartementengebouwen, Heemburgh en de wateromringde Wadi. Dwars door de wijk is het Heemkanaal, langs het winkelcentrum richting het Bentwoud. Een natuurspeeltuin, grasvelden, sportveldjes en een stadsboerderij met allerlei dieren en activiteiten zijn hier te vinden. 
In het winkelcentrum van Oosterheem zijn meerdere supermarkten, verszaken, horeca, een bibliotheek en gezondheidscentrum. In het winkelcentrum zijn regelmatig evenementen voor bewoners en op dinsdag is er een gezellige warenmarkt. Verspreid door de wijk is er een grote keus aan verschillende basisscholen. Een drietal haltes van RandstadRail maakt Oosterheem tot een goed bereikbare wijk.

Via de haltes Willem Dreeslaan, Oosterheem en Javalaan ben je binnen korte tijd in andere Zoetermeerse wijken, in het centrum en in omliggende plaatsen als Leidschendam, Voorburg en Den Haag. Deze tramhaltes zijn ook zeer praktisch om binnen een paar minuten het Van Tuyllpark en  treinstation Lansingerland-Zoetermeer te bereiken. Daar stap je zo op de trein richting Den Haag en Utrecht.

Zoetermeer heeft een centrale ligging in de Randstad. Vanuit Oosterheem bereik je binnen een aantal minuten de A12 richting Den Haag en Utrecht en de N209 richting Hazerswoude. Via een binnenweg door de polders bereik je via Zoeterwoude-Rijndijk in korte tijd de A4 richting Amsterdam.