Rokkeveen

Rokkeveen

De wijk Rokkeveen is een ruim opgezette wijk met een grote variatie aan woningen, buurten, groen en faciliteiten. De wijk bestaat enerzijds uit de Kleuren- en Edelstenenbuurt. Anderzijds de Hout-, Gangen- en Zomenbuurt op een groot deel van het voormalige Floriade-terrein. Aan de rand is natuurgebied het Balijbos met stadsboerderij De Balijhoeve, een libellenreservaat en een manege.

De wijk scheidt zich door het prachtige Burgemeester Hoekstrapark met zwembad De Veur en Dekker Sport en het complete winkelcentrum Rokkeveen. De monumentale watertoren torent hoog boven de wijk uit. Basisscholen, speeltuinen, de kinderboerderij, fietspaden en wandelroutes maken Rokkeveen tot een gewilde woonwijk. De bibliotheek, het gezondheidscentrum, het uitgebreide winkelcentrum met meerdere supermarkten, speciaalzaken en kledingboetieks maken deze plek compleet. Op vrijdag is er een gezellige warenmarkt.

In de Kleurenbuurt is een kleinschalig winkelcentrum met een supermarkt, bloemenzaak en bakker. Het naastgelegen kleine park met hertenkamp is een veel bezochte plek. Treinstation Zoetermeer en Zoetermeer-Oost zijn binnen korte tijd te bereiken per fiets of auto.

Vanwege de ligging van de wijk Rokkeveen ben je snel op de A12 richting Den Haag of Utrecht. Via de N470 ben je in korte tijd in Delft en Rotterdam, die overigens ook per fiets via mooie groene routes te bereiken zijn