Seghwaert 

Seghwaert 

De wijk Seghwaert is in de jaren ’70 uitgegroeid tot een aantrekkelijke woonwijk voor voornamelijk (jonge) gezinnen. In deze woonwijk met eengezinswoningen en kleinschalige appartementencomplexen lopen lange lanen als de Wetering-, Vaart-, Weide, Sloot- en Parkdreef.

Aan deze rondslingerende dreven zijn de straten te vinden met woonhuizen in verschillende stijlen. Tussen de buurten door is veel water in de vorm van sloten, speelplekken voor kinderen en groene parken waar het fijn vertoeven is. Denk aan het Seghwaert Park, De Wijdse Weide en Perenboomgaard ’t Hof van Seghwaert.

In de wijk Seghwaert zijn twee wijkwinkelcentra te vinden. In winkelcentrum Seghwaert zijn verschillende supermarkten, een bakker, een bloemenwinkel en meer winkels te vinden voor de dagelijkse boodschappen. In het kleinere winkelcentrum Leidsewallen is een supermarkt, een kaasboer, een bakker en een Action.

Zowel basisscholen als middelbare scholen staan verspreid over de wijk. Het gezondheidscentrum en enkele sportscholen zijn in korte tijd zowel lopend als per fiets te bereiken. Het moderne én historische centrum en het ziekenhuis van Zoetermeer zijn in ongeveer tien minuten te bereiken, zowel per auto, fiets en openbaar vervoer. In de wijk zijn twee haltes van RandstadRail te vinden waarmee je eenvoudig naar Den Haag en Rotterdam reist.

Zoetermeer heeft een centrale ligging in de Randstad. Vanuit Seghwaert kun je op twee manieren snel de A12 richting Den Haag en Utrecht bereiken, maar ook Amsterdam, Rotterdam en Delft. Met de bus en de RandstadRail om de hoek kun je ook met het openbaar vervoer eenvoudig in andere wijken komen of in nabijgelegen steden als Den Haag en Rotterdam.